LA PAELLA DE JULIOL    per marycarmen

Bé, hem sortit de Cervelló, el dia 18 a les 7 del matí. Hem recorregut els 1000 Km. (aprox.) en dotze hores. Ens hem aturat en tot el trajecte, cinc vegades, per esmorzar, dinar, descansar i fer un parell de cafetons… Sobre les 19 h. hem arribat a Saint-Martin-Le-Beau, a casa dels nostres amics, Joaquim i Gilberta, on teniem esperant a tota la resta d’amics anfitrions. Podem dir, que el viatge d’anada ha estat perfecte, divertit i sense cap problema de coordinació entre els tres vehicles.
La primera nit, hem sopar amb les nostres famílies. En molts casos, s’han unit dos families anfitriones i han preparat el sopar junts. En el nostre cas, hem sopar en casa de Michel i Maggi (els nostres) i han vingut Joaquim Joan amb Gilberta i els seus invitats, Llorens i Carme.

El dissabte dia 19 hem celebrat una reunió amb gent de la Comissió de Jumelage i la Coral de Saint Martin, ja que volien tractar del viatge de la Coral de Cambra de Cervelló prevista pel mes d’octubre. Hem passat mig matí amb la reunió i desprès hem anat a dinar a un restaurant preciós, tocant al riu CHER. Realment ha estat un dinar de “5 tenedores”. Al finalitzar el dinar, cadascun ha marxat amb la seva familia a passejar. Nosaltres hem anat a berenar amb els Minvielle, ja que es recuperaven (els dos) de una intervenció quirúrgica que els havien fet una setmana abans. El sopar s’ha fet exactament igual que el dia d’abans. A casa dels anfitrions.

El diumenge dia 20 “DIADA DE LA PAELLA”, els paelleros i els seus ajudants, s’han dirigit al poliesportiu, ja que, degut al temps tan dolent que feia (amb molt de fred), han decidit fer l’arròs a cobert i no, a la plaça de l’Ajuntament, on tenien previst fer-ho.

La paella ha sortit, com sempre, molt bona i s’ha fet per unes 270 persones. El preu que han cobrat els nostres amics pel menú era de 15 euros i ens han donat l’arròs, pa, vi i postre. El primer plat era a càrrec de les famílies anfitriones, que feia el que volia i desprès es compartia amb la resta. Ha estat bé.
Hem tingut música amb unes noies basques (un duo) que han cantat en basc, català, francès… així com un matrimoni (el mateix de l’any passat) que canten molt bé, cançons modernes.

El dilluns, dia 21, hem sortit a les 8 del matí cap a Barcelona. Hem fet el viatge tranquilament i ens hem aturat a veure tot el que ens agradava.

EN RESUM: Un feliç viatge !!!.