LA PAELLA DE CADA ANY     per marycarmen

Ja hem tornat del nostre viatge a Saint-Martin-Le-Beau. Els amics i tots els qui ens seguiu mitjançant la nostra web, sabeu que fem un viatge al nostre poble germà cada any, al mes de juny, per fer una paella d’agermanament.

Aquesta vegada ens han acompanyat quasi 400 persones. Els nostres “cuiners”, el Llorenç, l’Andreu, el Ton i l’Olivella han passat molta calor però ha valgut la pena, perquè la paella els ha sortit molt bona.

Us explico una mica el programa que hem seguit aquest any.

Hem sortit de Cervelló el dia 24 (Sant Joan) a 2/4 de 8 del matí. Anàvem en tres cotxes: el primer amb el Llorenç, Ton, Carme i Victòria, seguits pel del Josep Sala, la seva dona, Paquita i l’Antonio Olivella, i al darrere, al cotxe de l’Andreu Calpe (magnífic i resistent conductor), ell mateix, la seva dona, Pepita, el Raúl i la Marycarmen.

Com sempre hem fet les cinc paradetes per a “repostar” i hem arribat a Saint Martin, a les 20:30 h.

Les nostres famílies, ens han rebut amb la mateixa alegria i estimació que sempre ens han demostrat. El punt de trobada a Saint-Martin-Le-Beau, és el domicili de Joaquim Joan i de Gilberta (Gigi pels amics).

Una vegada fetes les salutacions corresponents, cadascun a sopar i dormir a “casa seva”.
Dissabte dia 25:

A les 10 del matí ja tenien convocada una reunió del Comité de Jumelage, presidida pel nou President Jean Pierre Reze i amb la presència de l’alcalde de Saint-Martin-Le-Beau, Mr. Didier Avenet. També ens ha acompanyat una professora d’espanyol, que és la persona de contacte que han tingut els professors de Cervelló per parlar d’un intercanvi entre joves de l’ESO. Una jove molt agradable.

Una vegada finalitzada la reunió, ens han ofert un petit refrigeri, acompanyat d’un vi de la comarca. Tot seguit ens hem traslladat a visitar les caves Berger, on sempre que anem a Saint-Martin ens atenen amb molta amabilitat. Hem de dir que tenen un cava excel·lent!!.

Arribada l’hora de dinar ens hem traslladat tots el que formem el Comité de Jumelage i les seves famílies al restaurant “Auberge de la Treille”, situat al costat de la plaça de l’Ajuntament, al centre del poble. Un restaurant petit, molt acollidor i on hem menjat molt bé.

Per la tarda hem anat a visitar una Cova al poble de BOURRÉ (Loir & Cher) a uns 80-100 Km. de Saint Martin, denominada “La Cave des Roches” on, a 50 metres sota terra hem entrat en una cova fascinant per tot l’art acumulat en les seves parets, de les que segons ens han explicat, s’ha tret la pedra per a construir castells i catedrals a França. Ara no es pot treure més pedra, però sembla ser que, a l’hivern encara baixen uns arquitectes – escultors a esculpir verdaderes obres d’art .

També existeix “La cave champignonnière”, on en una atmosfera natural, cultiven diferents classes de xampinyons, que tenen a la venda en la botiga instal.lada al costat d’aquest complex.

Tot tornant d’aquesta “excursió”, cadascú a sopar a casa dels respectius anfitrions.

Diumenge dia 26: Festa de la Paella.

Com sempre, els nostres cuiners s’han desplaçat cap a la plaça de l’Ajuntament a les 9 del matí per anar preparant el recinte (taules, cadires, foc, etc.) En aquest lloc s’està molt bé, ja que es poden posar les taules sota els arbres i així a l’hora de dinar estem a la fresca.

La Paella ha sortit molt bona i tothom ha quedat molt content. Ens ha amenitzat la festa una petita orquestra, que anava de taula en taula mentre la gent dinava. Hem tingut també música per a ballar i un sorteig de regals pels presents.

El sopar ha estat a una sala de l’Ajuntament, només pels membres del Comité de Jumelage i les seves famílies. Ens hem recollit a una hora prudencial, ja que sortíem a les 8 del matí del dia següent cap a Cervelló.

L’acomiadament, com sempre, ha estat a la casa del Joaquim i la Gilberta, on també com sempre, ens abracem amb emoció dient: FINS L’ANY VINENT !!!